Langere bedenktijd voor gekochte Android-apps

© CIDimport

Langere bedenktijd voor gekochte Android-apps

Geplaatst: 25 augustus 2014 - 09:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:51

Redactie ID.nl

Google heeft de bedenktijd voor gekochte Android-apps verlengd. Waar je vroeger binnen 15 minuten moest beslissen of een app het geld wel waard was, is die tijd nu onofficieel verlengd tot 2 uur.

Dat ontdekte de site Android Police, al is de manier waarop je geld terugvraagt niet officieel.

Normaal konden gebruikers hun geld terugvragen voor een app die zij hadden gekocht, maar dat moest wel binnen 15 minuten gebeuren. Dat kon alleen via een speciale pagina voor gekochte apps.

Via Play Store

Android Police ontdekte echter dat de maximale tijd om geld terug te vragen tot wel 2 uur verlengd is, mits gebruikers dat ergens anders doen. Als je een langere bedenktijd nodig hebt, kun je terecht bij de Play Store, bij de app zelf. Daar kun je tot 2 uur je geld terugvragen.

Onofficieel

Google zou de functie niet officieel promoten, dus het is onduidelijk of het gaat om een test-functionaliteit of dat het echt beleid wordt voor Android.

Slecht voor ontwikkelaars

De 15 minuten bedenktijd is voor veel gebruikers veel te weinig, zeker bij apps waarbij je meer tijd nodig hebt om te controleren of het wel je geld waard is. Als Google echter besluit de bedenktijd te verlengen, kan dat slecht uitpakken voor ontwikkelaars, die er veel geld mee kunnen verliezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten