Laptop-verliezers blijven laks

© CIDimport

Laptop-verliezers blijven laks

Geplaatst: 21 juni 2006 - 05:06

Aangepast: 19 september 2022 - 12:40

Redactie ID.nl

Je zou toch denken dat mensen die ooit hun laptop zijn kwijtgeraakt, hun lesje geleerd hebben - en dus in ieder geval een back-up van hun bestanden maken. Nót...Ongeveer een op de drie Britse laptopgebruikers (29%) is ooit zijn of haar laptop verloren door diefstal of onoplettendheid.

Laptop-verliezers blijven laks

Je zou toch denken dat mensen die ooit hun laptop zijn kwijtgeraakt, hun lesje geleerd hebben - en dus in ieder geval een back-up van hun bestanden maken. Nót...Ongeveer een op de drie Britse laptopgebruikers (29%) is ooit zijn of haar laptop verloren door diefstal of onoplettendheid. Desondanks maakt twee derde van de slachtoffers nog steeds geen dagelijkse back-up van bestanden op de nieuwe laptop. Een op de tien ondervraagden geeft zelfs toe nooit back-ups te maken, terwijl een op de vijf dit slechts af en toe doet.

Het onderzoek wijst ook uit dat bijna een vijfde (18%) van de slachtoffers pas na enkele weken of zelfs maanden weer normaal kon werken. Twee derde (64%) was enige dagen uit de lucht en 18% kende slechts enkele uren oponthoud.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten