Larry Tesler overleden 2020-02-21T10:03:33

Big Chungus-kast voor gamers die graag opvallen

Podcasts zoeken

Larry Tesler overleden

Bedenker van Ctrl-X, Ctrl-C en Ctrl-V

Larry Tesler overleden Bron: By Yahoo! Blog from Sunnyvale, California, USA - Larry Tesler Smiles at Whisper, CC BY 2.0

Larry Tesler is overleden. De 74-jarige computerwetenschapper was de man die onder andere de sneltoetsen bedacht, waarmee gebruikers eenvoudig teksten konden knippen, plakken en kopiëren.

Tesler studeerde computerwetenschappen aan de universiteit van Stanford. Begin jaren zeventig kwam hij in dienst bij Xerox PARC, waar hij onder andere de basis legde voor een computer met een grafische interface. Die basis was de reden dat Steve Jobs hem enkele jaren later vroeg over te stappen naar Apple en mee te werken aan de ontwikkeling van de Apple Lisa computer. Op zijn initiatief nam Apple begin jaren tachtig de nu alom bekende commando’s voor knippen, kopiëren en plakken op in zijn software. Niet veel later omarmde ook Microsoft ctrl-x, ctrl-c en ctrl-v in Windows.

Na Apple werkte Tesler ook nog bij Amazon en Yahoo, voor hij in 2009 zelfstandig werd.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord