Leak laat je anoniem e-mails versturen

© CIDimport

Leak laat je anoniem e-mails versturen

Geplaatst: 29 juli 2014 - 13:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:03

Redactie ID.nl

Leak is een nieuwe website die je toelaat om anoniem e-mails te versturen. Daarbij kun je aangeven of je een vriend, kennis, familielid of collega bent van de ontvanger, die je naam niet te zien krijgt.

Ook kun je aangeven dat je 'zomaar iemand' bent. Volgens de makers van Leak is dit de ideale manier om iemand iets te vertellen, wat je in het dagelijkse leven niet zomaar zou durven.

"Ik wil je graag uitvragen maar ik ben bang dat je me uitlacht," zo leest een voorbeeld-mail op de Leak-website."Ik draag geen ondergoed en werk op hetzelfde kantoor als jij," leest een andere. 

Kwetsen

Ook "Ik spendeer alleen maar tijd met je omdat je veel mensen kent, dat is alles" wordt als voorbeeld genoemd, hoewel Leak er op vertrouwd dat de dienst niet wordt gebruikt om te kwetsen. Het team geeft aan wel content in te kunnen zien op het moment dat er klachten binnenkomen, zodat 'er iets aan gedaan kan worden.'

Tevens zijn IP-adressen te achterhalen in het zeldzame geval van juridische prodecures, maar verder blijft je identiteit verborgen.

Spam

Leak werkt echter niet in alle gevallen even goed, zo schrijft Business Insider vandaag. De redacteurs aldaar ondervonden voornamelijk dat de anonieme emails terecht komen in de spam-folder van de ontvanger.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten