Leer je buren kennen met sociaal prikbord Lookius

© CIDimport

Leer je buren kennen met sociaal prikbord Lookius

Geplaatst: 6 maart 2015 - 08:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:10

Redactie ID.nl

Lookius is een nieuw sociaal netwerk, waarbij lokale gemeenschappen in dorpen en steden centraal staan. Het medium is een Nederlands initiatief en om het uit te bouwen is een crowdfundingcampagne gestart.

De meeste sociale netwerken werken op basis van vrienden en volgers. Lookius niet. Lookius is een prikbord waar iedereen op basis van zijn of haar locatie berichtjes kan achterlaten. Daardoor kom je gemakkelijk in contact met mensen uit je buurt.

De prikborden zijn opgedeeld in verschillende categorieën, zoals evenementen en sport. Je kan ook je auto tweedehands aanbieden in het koop/verkoop-gedeelte van de site. En er is een gevonden voorwerpen-afdeling, waar je bijvoorbeeld eens kan informeren of iemand je verdwenen portemonnee heeft gezien.

App

Lookius bestaat al als site, maar via een crowdfundingcampagne hopen de initiatiefnemers ook een app te ontwikkelen voor iOS en Android. Iedereen kan de komende maand een duit in het zakje doen op Kickstarter. Met een investering van minimaal 40.000 euro hoopt men de dienst lang onafhankelijk te houden en vrij van advertenties. 

Probeer Lookius.com hier zelf.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten