'Lege' Epson-cartridges verre van leeg

© CIDimport

'Lege' Epson-cartridges verre van leeg

Geplaatst: 15 september 2015 - 11:25

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:48

Redactie ID.nl

Dat printer-inkt niet goedkoop is, wist je waarschijnlijk al wel. Het helpt daarom niet echt als je printer niet van iedere druppel gebruik maakt. Dat gebeurt echter wel met één van de duurste printers die er zijn, de Epson 9900, die printercardridges al afschrijft wanneer er nog 20% aan inkt in zit...

Dat ontdekte een ontwerpbureau uit Amerika, dat zo'n printer had. De Epson 9900 is overigens geen huis-tuin-en-keukenprinter, maar een topmodel van een goede 4,000 euro. Tel daarbij op dat de inkt zo'n 3,000 euro per 700 milliliter kost, en je begrijpt wel dat het een apparaat is voor vooral professionele ontwerpers.

Opengesneden

Maar ook die ontwerpers kunnen niet altijd alle geld missen, maar je gooit bij dit specifieke model wel erg veel geld weg. De ontwerpers kwamen erachter dat hun inktcartridges wel erg snel moesten worden vervangen, dus deden ze daar wat nader onderzoek naar. Ze sneden de cartridges open op het moment dat er werd aangegeven dat die leeg waren.

Leeg Vol

Wat bleek? De grote cartridges van 700ml bleken al snel 'leeg' te zijn, terwijl er nog zo'n 15 tot 20% aan inkt in zat. Bij kleinere cartridges kwam die melding nog eerder: Al bij 17 tot 22%.



Nu gaat het in dit geval nog om een printer die alleen door professionele bureau's worden gebruikt, maar ook bij 'gewone' printers zijn halfvolle cartridges een veelvoorkomend probleem. Hoe vaak heb je zelf niet een cartridge moeten weggooien waar je bij nader inzien best nog wat meer mee had kunnen uitprinten?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten