Levensduur iPod is vier jaar

© CIDimport

Levensduur iPod is vier jaar

Geplaatst: 28 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 19 september 2022 - 12:59

Redactie ID.nl

Natalie Kerris, woordvoerster bij Apple, heeft tegen de krant The Chicago Tribune gezegd dat de iPod een levensduur heeft van vier jaar. Haar mededeling was een reactie op een artikel in de krant over de vele klachten die er zijn over Apple's populaire muziekspeler.

Levensduur iPod is vier jaar

Natalie Kerris, woordvoerster bij Apple, heeft tegen de krant The Chicago Tribune gezegd dat de iPod een levensduur heeft van vier jaar. Haar mededeling was een reactie op een artikel in de krant over de vele klachten die er zijn over Apple's populaire muziekspeler. Apple verkoopt elke maand miljoenen iPods, en er zitten er altijd wel een paar defecte exemplaren tussen. Volgens Kerris beginnen de gebruikers van een defecte iPod direct publiekelijk te klagen. Kerris zei dat er meer goedwerkende iPods in omloop zijn dan defecte.

Kerris zegt dat minder dan vijf procent van de iPods mankementen vertoont. Volgens Krris is dit een zeer laag percentage. "Het overgrote deel van onze klanten is extreem blij met hun iPod," aldus Kerris. Ze voegde er aan toe dat de iPod is ontworpen om zeker vier jaar mee te gaan.

Volgens de Chicago Tribune is het percentage defecte iPods hoger dan de vijf procent van Kerris. Het 'bewijs' van de krant bestaat echter uit niet-representatieve online polls en de verklaring van Rob Enderle, een analist bij Microsoft. Enderle denkt dat 15 procent van de verkochte iPods mankementen vertoont. Uit een steekproef van de website Macintouch.com bleek dat het aantal defecte iPods ongeveer 13 procent was en dat iPod-modellen met harde schijven kwetsbaarder zijn dan de Shuffle en nano die flash-geheugen hebben.

De krant interviewde een aantal iPod-gebruikers over hun ervaringen met de trendy muziekspeler en het viel de journalist op hoe extreem loyaal de gebruikers zijn aan het merk. Volgens één geïnterviewde gebruiker hoor je er gewoon niet bij wanneer je geen iPod hebt.


Bron: chicagotribune.com

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten