© CIDimport

Levering Chromebooks vertraagd

Geplaatst: 24 juni 2011 - 05:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:04

Redactie ID.nl

Oei, een domper voor iedereen die hoopte dit weekend al een Chromebook in huis te hebben: de levering heeft enige vertraging opgelopen.

Oei, een domper voor iedereen die hoopte dit weekend al een Chromebook in huis te hebben: de levering heeft enige vertraging opgelopen.
Eerder deze week werd nog aangekondigd dat de Samsung 500-Series vanaf vandaag verkrijgbaar zou zijn. Wie naar laptopshop.nl gaat – waar deze Chromebooks exclusief verkocht worden – kan al wel een pre-order plaatsen, maar moet even geduld hebben. De uitvoering met alleen wifi staat gepland voor 1 juli aanstaande; de 3G-uitvoering wordt nu 8 juli verwacht. Desgevraagd vertelde een medewerker van de Laptopshop aan Computer Idee dat dit niet is omdat een eerste voorraad uitverkocht is; iedereen die een Chromebook wil moet dus nog even wachten.

Geen Windows-knop
Intussen verschijnen op internet al de eerste uitgebreide reviews. Gerard Sombroek, redacteur van PCM, heeft een leuke uitpakvideo online gezet. In de video is duidelijk te zien hoe snel het Chromebook startklaar is: meteen nadat Gerard ‘m openklapt, kan er mee gewerkt worden. Hij laat ook zien op welke punten het toetsenbord afwijkt: zi zijn er geen Windows-knop [duh], geen capslock en geen functietoetsen. Wel is er een speciale Searchknop. Ook laat hij zien dat er geen utp op zit: internetten met een vaste kabel kan niet, alleen via wifi of 3G.

Wifi wel echt nodig
Dat laatste kan nog een dure grap worden: omdat alles online gebeurt – van gamen en documenten maken tot muziek luisteren en foto’s bewerken – is constante wifi-verbinding, of een flat fee mobiel internetabonnement een vereiste.

Offline versies
Verder is inmiddels bekend geworden dat Google hard werkt aan offline versies van Gmail, Google Calendar en Google Docs, zodat er ook met het Chromebook gewerkt kan worden mocht er onverhoopt géén internet zijn.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten