LG G5 aangekondigd: bouwpakket met verwisselbare accu

© CIDimport

LG G5 aangekondigd: bouwpakket met verwisselbare accu

Geplaatst: 21 februari 2016 - 13:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:33

Redactie ID.nl

LG onthult op de Mobile World Congress te Barcelona de G5. Als opvolger van de G4 valt op dat LG een hele andere richting opslaat. De G5 is namelijk uit te breiden met allerhande accessoires, zodra je de onderkant van het toestel los haalt.

LG zet daarmee de eerste stappen op het gebied van modulaire smartphones. Schuif de onderkant er af om bijvoorbeeld de accu te verwisselen, iets wat je bijna niet meer ziet in de toptoestellen van vandaag de dag. 

Daarnaast wordt er een cameramodule uitgebracht, de LG Cam Plus. Ook deze bevestig je onderlangs aan de G5 en zo voorzie je het toestel van een fysieke sluiter- en zoomknop. Ook een Hi-Fi Plus-accessoire is verkrijgbaar voor betere audiokwaliteit.

Scherm staat altijd aan

Tevens interessant is dat het scherm van de G5 altijd aanstaat, een functie die afgekeken is van de LG V10. In één oogopslag zie je notificaties als ontvangen berichtjes en de tijd, zonder dat je het toestel daarvoor telkens aan hoeft te zetten.

Dat klinkt als een accuvreter, maar volgens LG valt dat mee. Het Always On-display zou 0,8 procent per uur van de accu vragen. Ook past de helderheid zich automatisch aan de omgeving aan.

Kleiner en sneller dan G4

Het scherm is overigens iets kleiner dan de G4 en meet 5,3 inch. Dit keer is gekozen voor een volledig metalen behuizing. De opvallende, lederen achterkant die we o.a. in de G4 zagen, keert dus niet terug in zijn opvolger.

Zoals verwacht is de G5 wel sneller dan de G4. De processor is krachtiger en er is 1 GB meer werkgeheugen aan boord, voor een totaal van 4 GB RAM. De 32 GB opslagruimte is uit te breiden via micro-sd.

Een prijs en releasedatum blijven vooralsnog uit. De kleuren zijn wel bekend: zilver, goud, roze en 'titan'.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten