LG maakt televisies in 2016 slimmer met WebOS 3 2015-12-22T14:10:16

Zelf muziek maken met Jamstudio

Teufel komt met grote versie van Boomster-luidspreker

LG maakt televisies in 2016 slimmer met WebOS 3

LG maakt televisies in 2016 slimmer met WebOS 3

LG werkt aan een nieuwe versie van WebOS, dat in januari tijdens de Consumer Electronics Show wordt getoond aan het grote publiek. WebOS 3 moet smart tv's nog slimmer maken, onder meer door ze samen te laten werken met je smartphone.

Zo is het de bedoeling dat je straks smartphone-apps ook kunt bedienen op je televisie. LG noemt die functie 'Magic Mobile Connection' en je moet er de LG GTV Plus-app voor installeren. Ook nieuw is Magic Zoom, waarmee je op het beeld kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Tevens wordt de afstandsbediening aangepast met extra knoppen, onder meer om extra settopboxen mee aan te sturen. Daarnaast kun je twee programma's naast elkaar laten draaien met Multi-view, wat vast het beste tot zijn recht komt op een groot scherm.

Programmering

In WebOS 3 is ook ondersteuning voor originele programmering. Die content wordt aangeleverd door bedrijven als Bloomberg en BuzzFeed. De vraag is in dit soort gevallen is altijd of dat ook voor andere landen geldt. Mogelijk verschilt het aanbod per land.

WebOS 3 kan je kijkgedrag analyseren en op basis daarvan programma's aanraden, vergelijkbaar met Netflix. Tot slot is er een ingebouwde muziek-app die ook te gebruiken is wanneer het beeldscherm uitstaat.

2016

LG gaat de smart-televisies die in 2016 uitkomen, standaard uitrusten met WebOS 3. Of reeds bestaande tv's een upgrade krijgen, is nog niet duidelijk.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord