LG onthult oprolbaar toetsenbord Rolly Keyboard

© CIDimport

LG onthult oprolbaar toetsenbord Rolly Keyboard

Geplaatst: 27 augustus 2015 - 07:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:57

Redactie ID.nl

LG brengt een volledig toetsenbord uit dat gemakkelijk mee te nemen is, doordat je hem op kan rollen. Het idee is niet nieuw, maar de Rolly Keyboard moet het verschil maken door zijn stevigheid.

Vergelijkbare producten zijn vaak kleiner, waardoor typen priegelwerk wordt. Het siliconen materiaal waaruit ze zijn opgebouwd, geeft niet altijd voldoende feedback. Het Rolly Keyboard LG is gemaakt van steviger polycarbonaat en plastic. De toetsen staan met een tussenafstand van 17 millimeter ongeveer even ver uit elkaar als bij 'gewone' toetsenborden.

Het toetsenbord is op te rollen tot een staaf. Rol je hem uit en ga je er op typen, dan is deze te koppelen aan twee verschillende apparaten tegelijk. Verbinding komt tot stand via bluetooth 3.0 en je wisselt tussen je gekoppelde smartphones of tablets met een dedicated toets. Microsoft biedt hetzelfde met de Universal Foldable Keyboard.

Prijs

Rolly houdt het op één AAA-batterij zo'n drie maanden vol. De prijs van het toetsenbord is niet bekend, wel is duidelijk dat de gadget nog dit jaar op de markt moet komen. LG maakt meer informatie bekend tijdens de IFA-beurs, volgende week in Berlijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten