LG onthult vr-bril, rollende robot en meer voor G5

© CIDimport

LG onthult vr-bril, rollende robot en meer voor G5

Geplaatst: 23 februari 2016 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:31

Redactie ID.nl

LG kondigde op de Mobile World Congress niet alleen de G5 aan, maar ook een hele rits gadgets die via de smartphones te besturen zijn. Waaronder een virtual reality bril en een op afstand bestuurbare robot.

Lees hier meer over de LG G5 zelf.

LG Friends, zo heten de apparaten die gebouwd zijn om met de G5 samen te werken. De LG 360 VR is een virtual reality-bril die lijkt op de Gear VR, omdat je er je toestel in kunt schuiven. Maar de bril is een stuk kleiner en lichter. Je draagt 'm ook echt als een bril, terwijl je concurrende headsets met een band om je hoofd bindt. Volgens LG is dit een stuk comfortabeler.

Robots en drones

Dan is er de LG Rolling Bot, die ons direct doet denken aan de BB8-Droid. Dit robotje bestuur je vanop een afstandje. Er zit een camera in, zodat je ook mee kunt kijken als je bijvoorbeeld zelf niet thuis bent. Ook aardig is dat de Rolling Bot een laserlampje kan schijnen, om huisdieren mee te vermaken. Je kunt ze ook aanspreken via de ingebouwde microfoon.

LG lanceert ook nog een zogenaamde Smart Controller, die de instapdrempel voor het besturen van drones moet verlagen. Tot slot is de LG 360 Cam onthuld voor het maken van 360-graden-foto's. Al deze gadgets worden ondergebracht in de Friends Manager-app, die volgens LG erg gebruiksvriendelijk is. Wanneer de 'Friends' worden uitgebracht, is niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten