LG presenteert eerste 4K tv's

© CIDimport

LG presenteert eerste 4K tv's

Geplaatst: 25 augustus 2014 - 09:04

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:51

Redactie ID.nl

LG heeft de eerste commercieel verkrijgbare tv's laten zien met een 4K-resolutie. De apparaten hebben naast een 'curved' scherm een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Daar betaal je dan ook wel bijna 8,500 euro voor...

De twee tv's zouden aanvankelijk al vorig jaar op de markt moeten komen, maar dat werd toen uitgesteld. De nieuwe tv's zijn nu de eerste oled-4K-televisies die koop commercieel verkrijgbaar zijn.

Twee maten

De tv's hebben een schermdiagonaal van 77 en 65 inch, en gebruiken allebei naast rode/groene/blauwe subpixels ook witte subpixels waardoor een scherper beeld ontstaat als er lichtere kleuren in beeld zijn. Beide tv's hebben het besturingssysteem webOS aan boord, waarmee apps als Netflix en YouTube kunnen worden geïnstalleerd.

Nederland

In de eerste plaats komen de tv's in Zuid-Korea op de markt, de thuisbasis van LG. Het is niet duidelijk wanneer de apparaten op de Nederlandse markt te koop zijn. LG Nederland zegt wel dat dat 'binnenkort' is. De tv's worden in Korea verkocht voor zo'n 12 miljoen wot, wat neerkomt op zo'n 8,300 euro. Of dat ook de Nederlandse prijs gaat worden, is niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten