Liftende robot start reis van 6000 kilometer

© CIDimport

Liftende robot start reis van 6000 kilometer

Geplaatst: 28 juli 2014 - 11:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:03

Redactie ID.nl

De liftende robot HitchBot is een reis door Canada gestart van Halifax, Nova Scotia naar Victoria, Brits-Columbia. Hij legt zo 6000 kilometer af en post over zijn avonturen op social media.

HitchBot is ontwikkeld door onderzoekers uit Toronto en is onder meer gebouwd uit een bierkoeler, schoonmaakhandschoenen en regenlaarzen. De robot krijgt energie binnen via zonnepanelen maar is ook op te laden via de sigarettenoplader van auto's.

Sociaal experiment

De toch is voornamelijk een sociaal experiment. "De vraag is niet of we robots kunnen vertrouwen, maar of robots óns wel kunnen vertrouwen," aldus de onderzoekers. "Omdat robots telkens meer deel uitmaken van onze samenleving, is het handig om meer te weten over onze relatie met deze technologie."

Gesprekken

HitchBot heeft een vriendelijk lachend LED-gezichtje en praat met je dankzij stemherkenning, vergelijkbaar met Apple's Siri. De robot put onder meer uit Wikipedia om gesprekken aan de gang te houden en kennis te hebben over veel uiteenlopende zaken.

Tevens is hij uitgerust met GPS en 3G, zodat online te volgen is waar HitchBot uithangt. Ondertussen plaatst de robot foto's en andere updates op zijn eigen social media-kanalen: Twitter, Facebook en Instagram. "Ik heb m'n eerste ritje te pakken dankzij een vriendelijk stel. New Brunswick, ik kom er aan!"

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten