Lily drone volgt je automatisch

© CIDimport

Lily drone volgt je automatisch

Geplaatst: 15 mei 2015 - 06:12

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:33

Redactie ID.nl

Lily Robotics werkt aan een drone die je niet zelf hoeft te besturen, omdat 'ie je uit zichzelf volgt. De drone heet Lily en heeft een vriendelijk lachend gezichtje.

Lily begint haar vlucht automatisch zodra je haar in de lucht gooit. Vanaf dat moment volgt ze de meegeleverde 'tracking device,' een apparaatje dat je om je pols kan dragen of in je broekzak stopt.

De drone is onder andere een uitkomst voor sporters die graag mooie opnames van zichzelf willen maken, maar beide handen al vol hebben. Snowboarders bijvoorbeeld. De camera neemt in Full HD op en kan ook zelf slowmotion-opnames maken. Foto's worden gemaakt op een resolutie van 12 megapixels.

Lily kan een snelheid tot 40 kilometer per uur halen en blijft twintig minuten in de lucht, voor je de drone opnieuw moet opladen. Tevens haalt de gadget een hoogte van 30 meter en is 'ie ook waterdicht.

Prijs en beschikbaarheid

Lily Robotics biedt de drone tijdelijk voor circa 440 euro aan. Na 15 juni stijgt de prijs flink en betaal je er zo'n 880 euro voor.

Er wordt geen crowdfundingcampagne voor Lily gehouden. Het bedrag dat wordt binnengehaald door de mensen die de drone nu al bestellen, wordt gebruikt om 'm ook daadwerkelijk te bouwen. Naar verwachting wordt Lily dan vanaf februari 2016 geleverd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten