Linux ideaal OS voor criminelen

© CIDimport

Linux ideaal OS voor criminelen

Geplaatst: 29 juli 2011 - 12:22

Aangepast: 20 september 2022 - 07:47

Redactie ID.nl

Forensische onderzoekers van de Immigration and Customs Enforcement (ICE) hebben in een officiële verklaring toegegeven dat ze moeite hadden met het in beslag genomen dual-boot systeem van Bradley Manning;  een verdachte in een Wikileaks-zaak. Met Windows op de laptop konden ze wel werken maar Linux bleek toch wel een stuk pittiger te zijn voor de onderzoekers.

Linux ideaal OS voor criminelen

Een vriend van Bradley Manning spande een rechtszaak aan omdat hij vond dat justitie ten onrechte de laptop in beslag had genomen. Justitie hield de laptop maar liefst 49 dagen in beheer. Die tijd was nodig omdat Manning zijn wachtwoord niet wilde geven en omdat het een dual-boot configuratie betrof.  De ICE forensische onderzoekers haddenhebben normaal alleen met Windows en Mac’s te maken waardoor het onderzoek naar de laptop meer tijd in beslag nam. Een goede tip voor criminelen is dus eigenlijk ook om Linux te gebruiken of een ander besturingssysteem dan Windows en of Apple's OS.

Ook door het grote aantal openstaande zaken zou het onderzoek vertraging op hebben gelopen. In totaal werken er 220 gecertificeerde ICE forensische onderzoekers in de V.S. die zevenduizend agenten moeten ondersteunen. 

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten