© CIDimport

Loe de Jong-werk nu te downloaden

Geplaatst: 12 december 2011 - 08:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:48

Redactie ID.nl

Het standaardwerk van Loe de Jong: Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog is vanaf gisteren te downloaden via de website van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

Loe de Jong overleed in 2005 op 90-jarige leeftijd en was directeur van het Rijksinstituut van Oorlogsdocumentatie (nu: NIOD) van 1945-1979. Zijn werk dat nu online staat is de wetenschappelijke versie van 26 banden inclusief alle wetenschappelijke voetnoten, bij elkaar zo’n 18.000 pagina’s.

De volledige editie is per band te downloaden in PDF-formaat, zowel in kleur als zwart-wit. Binnen deze PDF's is het mogelijk op woordniveau te zoeken. Wegens copyright-restricties is het beeldmateriaal niet opgenomen. Via de inhoudsopgave kan je naar het gewenste hoofdstuk gaan, in een later stadium wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om het werk gericht te doorzoeken.

Door het grote aantal downloadverzoeken zijn er momenteel technische problemen. Het NIOD zegt te werken aan een oplossing. Meer informatie vind je hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten