London Eye toont twitter-sentiment Olympische Spelen

© CIDimport

London Eye toont twitter-sentiment Olympische Spelen

Geplaatst: 19 juli 2012 - 06:32

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:18

Redactie ID.nl

De London Eye (het reuzenrad in Londen) zal tijden de Olympische Spelen en Paralympics in een lichtshow veranderen die wordt aangedreven door de 'gemoedstoestand' van de Britse Twitteraars.

Het moet de eerste lichtshow worden die door social media wordt aangedreven. Een groep Amerikaanse studenten aan de MIT-universiteit en de Britse professor Mike Thelwall van de universiteit van Wolverhampton hebben een algoritme ontwikkeld dat het sentiment over de Olympische Spelen moet bepalen aan de hand van de tweets van Britse twitteraars.

London Eye toont twitter-sentiment Olympische Spelen-15763877

© CIDimport

100.000 tweets per dag

Naar verwachting zullen er 100.000 tweets over de Olympische Spelen worden verstuurd per dag gedurende de spelen. Het sentiment wordt via een realtime lichtshow onder de naam ‘Energy of the Nation’ elke avond rond 9 uur op de London Eye getoond.  De lichtshow duurt een klein halfuur en wordt gesponsord door het Britse energiebedrijf EDF en begint morgen al in aanloop naar de Olympische Spelen.

'Totes amazeballs'

Een negatief sentiment wordt weergegeven in paars, positief is geel en neutraal is groen. 24 uur aan tweets wordt zo teruggebracht naar een lichtshow van zo’n 24 minuten. Energiebedrijf EDF zal het live streamen op hun website. De onderzoekers hebben een woordenboek van 2750 termen opgesteld om het sentiment te kunnen herkennen in tweets. Zo is de zin ‘totes amazeballs’ (totally amazing) erg populair en ook afkortingen  als ‘lol’  en ‘omg’ daardoor toegevoegd aan het woordenboek.

[Via: Telegraph.co.uk]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten