London Eye toont twitter-sentiment Olympische Spelen 2013-11-04T16:01:11

Windows 8 officiële introductiedatum 26 oktober

Eerste foto op WWW viert 20ste verjaardag

London Eye toont twitter-sentiment Olympische Spelen

London Eye toont twitter-sentiment Olympische Spelen

De London Eye (het reuzenrad in Londen) zal tijden de Olympische Spelen en Paralympics in een lichtshow veranderen die wordt aangedreven door de 'gemoedstoestand' van de Britse Twitteraars.

Het moet de eerste lichtshow worden die door social media wordt aangedreven. Een groep Amerikaanse studenten aan de MIT-universiteit en de Britse professor Mike Thelwall van de universiteit van Wolverhampton hebben een algoritme ontwikkeld dat het sentiment over de Olympische Spelen moet bepalen aan de hand van de tweets van Britse twitteraars.

London Eye stages

100.000 tweets per dag

Naar verwachting zullen er 100.000 tweets over de Olympische Spelen worden verstuurd per dag gedurende de spelen. Het sentiment wordt via een realtime lichtshow onder de naam ‘Energy of the Nation’ elke avond rond 9 uur op de London Eye getoond.  De lichtshow duurt een klein halfuur en wordt gesponsord door het Britse energiebedrijf EDF en begint morgen al in aanloop naar de Olympische Spelen.

'Totes amazeballs'

Een negatief sentiment wordt weergegeven in paars, positief is geel en neutraal is groen. 24 uur aan tweets wordt zo teruggebracht naar een lichtshow van zo’n 24 minuten. Energiebedrijf EDF zal het live streamen op hun website. De onderzoekers hebben een woordenboek van 2750 termen opgesteld om het sentiment te kunnen herkennen in tweets. Zo is de zin ‘totes amazeballs’ (totally amazing) erg populair en ook afkortingen  als ‘lol’  en ‘omg’ daardoor toegevoegd aan het woordenboek.

[Via: Telegraph.co.uk]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord