Louis CK web-special succes 2013-11-04T16:17:50

Google Street View toont ravage tsunami Japan

Diablo 3 intro video online

Louis CK web-special succes

Louis CK web-special succes

De Amerikaanse komiek Louis CK heeft zijn comedy-show als een soort van test voor $5 op internet aangeboden, zonder enige vorm van DRM, en hoopte daarmee tegemoet te komen aan de wensen van de digitale consument. En dat lijkt gelukt te zijn want in slechts 4 dagen zette hij een half miljoen dollar om met de video van zijn show.

Louis CK is een bekende Amerikaanse komiek en heeft zijn eigen show en is ontzettend populair. De komiek zette voor $32.000 een website op en betaalde $170.000 aan productiekosten voor de video. Waar de huidige gedachte onder contentaanbieders nog steeds is dat je de content vol DRM moet gooien, wil Louis CK daar niets van hebben en wil hij dat zijn fans zonder beperkingen zijn show op welk afspeelmedium dan ook kunnen bekijken. Sommige bezoekers geven aan gewoon voor de show te betalen puur om het feit dat Louis CK het DRM-vrij aanbiedt.

Fans verdienen meer

Voor Louis CK zelf lijkt dit financieel nog niet de beste oplossing, aangezien hij aangeeft dat de $200.000 winst die hij nu heeft gemaakt, minder is dan wat hij door een studio betaald had gekregen wanneer hij de rechten had verkocht. Maar, voegt hij eraan toe, dan zou een fan wel $20 moeten betalen voor de video die vol DRM zou zitten en waarbij je je persoonlijk gegevens zou moeten opgeven i.p.v. de $5 die hij nu voor de video rekent. Daarbij komt dat hij ook vermoedt dat een studio geen haast zou maken met het internationaal beschikbaar maken van de content.

Content zonder DRM toch financieel succesvol

Verwacht wordt dat de show aan het eind van de week wel een miljoen dollar zal hebben omgezet en hopelijk is dit dan ook voor andere distributeurs van content een stimulans om zich niet vast te klampen aan DRM. De angst dat mensen zelfs de $5 niet willen betalen en een piratenversie downloaden heeft de komiek niet. Hij concludeert dat als er al veel gekopieerde versies in omloop zijn, dat het er dan niet heel veel zijn en dat het gros van zijn fans er gewoon voor hebben betaald. 

Een bekende scene van Louis CK uit een eerdere show over mobiele telefonie en vliegreizen:

[Via: Venturebeat]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord