Lowlands-gids op de mobiele telefoon

© CIDimport

Lowlands-gids op de mobiele telefoon

Geplaatst: 28 juli 2006 - 03:07

Aangepast: 19 september 2022 - 12:59

Redactie ID.nl

Bezwete, gekreukte en verregende papieren programmaboekjes kunnen tot de verleden tijd behoren voor bezoekers van het Lowlands-festival. Door een goedkoop sms'je te sturen, krijgen ze het complete programma en een plattegrond van het festivalterrein toegestuurd.Festivalorganisator Mojo Concert heeft namelijk een digitale programmagids voor mobiele telefoons laten ontwikkelen.

Lowlands-gids op de mobiele telefoon

Bezwete, gekreukte en verregende papieren programmaboekjes kunnen tot de verleden tijd behoren voor bezoekers van het Lowlands-festival. Door een goedkoop sms'je te sturen, krijgen ze het complete programma en een plattegrond van het festivalterrein toegestuurd.

Festivalorganisator Mojo Concert heeft namelijk een digitale programmagids voor mobiele telefoons laten ontwikkelen. De applicatie is 90 kilobyte groot en wordt aangevraagd door - tegen het reguliere (lees: niet dure) sms-tarief - een sms te sturen. De festivalganger krijgt vervolgens een downloadlink waarmee hij voor hooguit een paar dubbeltjes het programma in zijn telefoon kan 'bakken'. De 'Mobile guide' toont een simpel te gebruiken overzicht van een festival terrein van 1,5 kilometer en biedt informatie en biografieën van 180 bands. Iedere bezoeker die een telefoon heeft met een kleurenscherm en ondersteuning voor de computertaal J2ME ondersteunen is geschikt.

De mobiele Lowlands-agenda is sinds dinsdagavond te downloaden - en dat is al ruim 1000 keer gedaan inmiddels. Lowlands wordt over drie weken gehouden.

Bron: Emerce

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten