Lumo is een slimme sportbroek voor hardlopers

© CIDimport

Lumo is een slimme sportbroek voor hardlopers

Geplaatst: 9 oktober 2015 - 10:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:34

Redactie ID.nl

Hardlopen draait niet alleen om hoe ver en hoe snel je gaat; ook je houding en de manier waarop je rent is van belang om blessures te voorkomen. Daarom komt het Amerikaanse bedrijf Lumo nu met de Lumo Run, een slimme sportbroek waarbij de tracker in de band zit verweven.

Tijdens het hardlopen meet de broek zogenaamde 'biomechanische data', zoals hoe hard je de grond raakt, wanneer je weer afzet en de afstand tussen je passen. Ook de houding van je bovenlichaam wordt meegenomen.

App

Die informatie is in real-time af te lezen op de bijbehorende smartphone-app. Of de digitale fitnesscoach kan het je tijdens het rennen vertellen.

Volgens de makers kun je dergelijke data over je houding normaal gesproken alleen laten meten bij professionals. De Lumo Run-broek maakt het wat toegankelijker. En hij kan gewoon worden gewassen.

2016

Lumo Run komt in maart 2016 op de markt. Voor mannen is er een korte broek verkrijgbaar voor circa 130 euro, terwijl er voor vrouwen een drieskwartsbroek te koop is met een prijskaartje van omgerekend 150 euro.  

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten