Maart-spam haakte aan bij dood Milosevic 2013-10-10T14:33:39

Schrijver zet online actie op om Toiletten te redden

De 1 april-grap van Computer Idee

Maart-spam haakte aan bij dood Milosevic

Maart-spam haakte aan bij dood Milosevic

In het maandelijke virus- en spamoverzicht van CleanPort springt één spam- danwel virusmail er uit. De mail had als onderwerp de dood van Milosevic, die afgelopen maand dood werd aangetroffen in zijn cel in Scheveningen. De e-mail claimt het bewijsmateriaal te bevatten dat Slobodan Milosevic is vermoord. In werkelijkheid herbergt dit mailtje het Trojaans paard Dropper-FB.

In het maandelijke virus- en spamoverzicht van CleanPort springt één spam- danwel virusmail er uit. De mail had als onderwerp de dood van Milosevic, die afgelopen maand dood werd aangetroffen in zijn cel in Scheveningen. De e-mail claimt het bewijsmateriaal te bevatten dat Slobodan Milosevic is vermoord.

In werkelijkheid herbergt dit mailtje het Trojaans paard Dropper-FB. Deze malafide code probeert de beveiliging te verlagen van de besmettepc's. De berichten beweren het fotografische bewijs in handen te hebben over hoe Milosevic is vermoord. Tevens beweert de mail ‘schoon te zijn van virussen en te zijn gescand door Kaspersky Anti-Virus Lab wat uiteraard niet het geval is.

Overigens was in maart ruim 78% van alle verstuurde mail spam.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord