MacBook Pro 15-inch met retina-scherm 2013-11-04T16:03:52

Cabster: Eerste landelijke taxi-app

10.000 Twitter-accounts gestolen

MacBook Pro 15-inch met retina-scherm

MacBook Pro 15-inch met retina-scherm

Apple heeft gisteravond zijn nieuwe lijn MacBook Air en MacBook Pro-lijn aangekondigd op het WWDC in San Francisco. De notebooks zijn voorzien van de nieuwste Intel-processoren en nieuwe grafische chipsets. De 15-ich MacBook Pro is zelfs verkrijgbaar in een versie met retina-scherm en quad-core processor.

De MacBook Pro’s zijn naast de snellere processors en (Nvidia) grafische chips ook voorzien van sneller geheugen en flashopslag. De flashopslag zou zelfs twee keer zo snel zijn als de vorige generatie.

MacBook Pro 13-inch en 15-inch

De MacBook Pro 13-inch en de (normale) 15-inch


MacBook Pro 13-inch

De 13-inch MacBook Pro is voorzien van de nieuwste Intel Core i5- of Core i7-dual-coreprocessors tot 2,9 GHz, die dankzij Turbo Boost snelheden behalen tot 3,6 GHz. De 15-inch MacBook Pro bevat de nieuwste Intel Core i7-quad-coreprocessors tot 2,7 GHz (met Turbo Boost tot 3,7 GHz) en de discrete-level NVIDIA GeForce GT 650M grafische processor. Zowel de 13-inch als de 15-inch MacBook Pro kunnen worden voorzien van een 1-TB harde schijf of een SSD-schijf tot 512 GB die tot twee keer zo snel is als de vorige generatie. Ook ontbreken Thunderbolt en twee usb3-aansluitingen niet.


Prijs MacBook Pro 13-inch

De 13-inch MacBook Pro is vanaf € 1249  verkrijgbaar. 

MacBook Pro 15-inch met retina-scherm

Met een dikte van 18mm en een gewicht van 2 KG is het de lichtste en dunste MacBook Pro ooit.( Het benadert de ultrabook-standaard van Intel voor Windows-notebooks maar is met ruim 2KG net iets te zwaar (een ultrabook mag niet zwaarder zijn dan 1,5KG). Maar de lichtere en compactere behuizing is niet wat het meeste in het oog springt, dat is toch wel het retina-scherm met een resolutie van 2880 x 1800 pixels (en een pixeldichtheid 220 pixels) dat voor superscherpe beelden moet zorgen. De MacBook Pro bevat de nieuwste Intel Core i7 quad-core processor 2,7GHz en een GeForce 650M om de scherpe plaatjes op het retina-scherm te toveren. Verder heeft het 16GB geheugen en 768GB flahsopslag. Twee Thunderbolt en usb3-poorten ontbreken ook niet. Wat wel ontbreekt is de superdrive daar is in de dunne behuizing geen plaats meer voor.

MacBook Pro retina

De MacBook Pro met 15-inch retina-scherm

Prijs MacBook Pro 15-inch

Voor de top-specificaties zoals hierboven vermeld moet € 2899 worden neergeteld. De MacBook Pro is ook met meer bescheiden specificaties te verkrijgen vanaf € 2279. De normale MacBook Pro 15-inch versie (dikker en zonder retina-scherm) is verkrijgbaar vanaf € 1879.

Macbook Pro 15-inch retina

De dunne MacBook Pro 15-inch (met retina-scherm)


 

Gratis OS X Mountain Lion

Consumenten die nu een MacBook Pro  kopen zullen een gratis exemplaar van OS X Mountain Lion ontvangen wanneer dat in juli uitkomt. Mountain Lion bevat een nieuwe Berichten en Berichtencentrum, synchrone AirPlay-weergave, Game Center en betere beveiliging via Gatekeeper. Het vorig jaar geïntroduceerde iCloud is nu geïntegreerd in de basis van OS X.

MacBook Pro-geheugen niet uitbreidbaar?

Volgens de website Macperformanceguide is het geheugen van de MacBook Pro gesoldeerd op het moederbord. Dit zou betekenen dat het upgraden van geheugen niet mogelijk is. In ieder geval niet zelf. Wanneer je dus een 8GB MacBook Pro koopt dan zou dat betekenen dat je nooit naar 16GB kunt uitbreiden. Als dit zo blijkt te zijn dan zal wellicht niet lang duren voordat consumentenorganisaties ook hier bezwaar tegen maken. Onlangs werd Apple nog beboet voor het suggereren dat de nieuwe iPad op 4G werkt in landen buiten de VS.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord