MacOS Ventura legt nadruk op multitasking

© CIDimport

MacOS Ventura legt nadruk op multitasking

Geplaatst: 7 juni 2022 - 05:23

Aangepast: 20 september 2022 - 07:46

Wesley Akkerman

Apple kondigt tijdens WWDC 2022 de nieuwste versie van het macOS-besturingssysteem aan. WWDC staat voor Worldwide Developers Conference; dit is de ontwikkelaarsconferentie van Apple.

MacOS Ventura legt nadruk op multitasking

Met macOS Ventura probeert Apple orde op zaken te stellen, door het systeem te stoelen op twee ideeën: multitasking en samenwerking. Zo gaat het systeem voortaan beter om met veel openstaande vensters; niet geheel ongebruikelijk op een computer.

Openstaande vensters worden in Ventura links in beeld gepositioneerd. Je ziet dankzij kleine icoontjes welke programma’s je allemaal gebruikt, waardoor je sneller schakelt wanneer nodig.

MacOS Ventura geeft Spotlight een update

Het vernieuwde besturingssysteem geeft tevens Spotlight een update. Dit is een zoekfunctie binnen macOS, waarmee je straks ook zoekt naar afbeeldingen – zowel lokaal als op het internet. Met de optie Live Tekst zoek je tevens naar teksten op die foto’s.

De Mail-app krijgt eveneens aandacht. Verstuurde mails zijn enkele minuten na het versturen terug te halen. Verder kun je mails inplannen voor later en herinnert de app je aan onbeantwoorde mails. Ook moet de zoekfunctie er flink op vooruitgaan, aldus Apple.

Tot slot hebben we nog de Safari-browser. Die legt meer nadruk op samenwerken met andere mensen. Zo kun je onder meer tabbladen delen met anderen. Zo kun je allerlei relevante websites razendsnel delen. Ook kun je via de browser gemakkelijker communiceren. De macOS-upgrade is vanaf de herfst beschikbaar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten