Maffia-baas gepakt dankzij Facebook

© CIDimport

Maffia-baas gepakt dankzij Facebook

Geplaatst: 19 maart 2010 - 10:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 12:31

Redactie ID.nl

Pasqual Manfredi was een van de meest gezochte criminelen in Italië. Wás, want doordat hij op zijn schuiladres druk contact hield met zijn Facebook-vrienden, kon de Italiaanse politie hem toch achterhalen - en arresteren uiteraard...Manfredi, die zichzelf graag Scarface noemt, maakte gebruik van een pre-paid usb-modem voor mobiel internet. Hij dacht dat hij zo moeilijker te vinden zou zijn. Maar omdat hij zó regelmatig contact had met zijn ruim tweehonderd Facebook-vrienden, kon de politie hem toch arresteren - onder andere voor moord.Op het moment dat de carabinieri zijn huis binnenvielen, was Manfredi ook online. Inmiddels doet de politie overigens druk onderzoek naar Manfredi's Facebook-vrienden. Ze vermoeden dat daar ook nog wel het een en ander aan geboefte tussen zit.

Pasqual Manfredi was een van de meest gezochte criminelen in Italië. Wás, want doordat hij op zijn schuiladres druk contact hield met zijn Facebook-vrienden, kon de Italiaanse politie hem toch achterhalen - en arresteren uiteraard...

Manfredi, die zichzelf graag Scarface noemt, maakte gebruik van een pre-paid usb-modem voor mobiel internet. Hij dacht dat hij zo moeilijker te vinden zou zijn. Maar omdat hij zó regelmatig contact had met zijn ruim tweehonderd Facebook-vrienden, kon de politie hem toch arresteren - onder andere voor moord.

Op het moment dat de carabinieri zijn huis binnenvielen, was Manfredi ook online. Inmiddels doet de politie overigens druk onderzoek naar Manfredi's Facebook-vrienden. Ze vermoeden dat daar ook nog wel het een en ander aan geboefte tussen zit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten