Makers ProtonMail lanceren versleutelde kalenderdienst 2020-01-06T10:49:41

Smart Battery Case nu ook voor iPhone 11

Ondersteuning WhatsApp stopt voor verouderde smartphones

Makers ProtonMail lanceren versleutelde kalenderdienst

Makers ProtonMail lanceren versleutelde kalenderdienst

De makers van ProtonMail lanceren een nieuwe dienst met opnieuw een belangrijke focus op je privacy, ProtonCalendar. Voorlopig is deze alleen als testvariant beschikbaar als onderdeel van de webversie van ProtonMail.

Ben je een ProtonMail-gebruiker, dan zou je de nieuwe kalenderoptie al naast je inbox moeten zien. Het idee erachter is dat je afspraken kunt aanmaken die helemaal privé blijven. Ze worden versleuteld voordat ze worden gesynchroniseerd met de servers van ProtonMail; ook de organisatie hierachter (CERN) kan daardoor niet meekijken. 

Nog werk aan de winkel

De basisfunctionaliteit is er alvast. Zo kun je afspraken inplannen en daarvoor reminders instellen. Je kunt je kalenders nog niet delen met anderen, aan die optie wordt momenteel gewerkt. Net zoals integratie met ProtonMail, zodat je bijvoorbeeld data uit e-mails automatisch in je kalender kunt opnemen. Daarnaast komt er nog een losse app voor Android- en iOS-apparaten.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord