Malafide Edge-extensies vermomden zich als bekende VPN's 2020-11-27T08:30:14

Microsoft Power Automate: automatiseren

Google blijft Chrome voor Windows 7 langer ondersteunen

Malafide Edge-extensies vermomden zich als bekende VPN's

Malafide Edge-extensies vermomden zich als bekende VPN's

Microsoft heeft een handvol extensies voor Edge uit het officiële downloadkanaal voor add-ons verwijderd nadat deze malafide gedrag vertoonden. Drie van de vijf extensies deden zich voor als bekende VPN-aanbieders.

De extensies droegen de namen van NordVPN, Adguard VPN, Tunnelbear VPN, The Great Suspender en Floating Player. Hoewel deze extensies daadwerkelijk bestaan, zijn ze er nog niet specifiek voor de Edge-browser. Na het installeren van de na-apers, merkten gebruikers op dat ze naar een schimmige zoekmachine omgeleid werden en door kwaadwillige advertenties werden bestookt. 

Twee soorten Edge-extensies

Het is niet zo verwonderlijk dat er verwarring over Edge-extensies ontstaat. Ze zijn namelijk op twee manieren te vinden: in het add-on-kanaal van Microsoft en in de Chrome Web Store. Die tweede huist de legitieme versies van bovenstaande extensies, die voor de Chrome-browser geschreven zijn maar ook compatible zijn met de nieuwe versie van Edge, die op dezelfde browser-engine draait.

Een overzicht van geïnstalleerde extensies vind je in de Edge-brower door edge://extensions/ te openen. Microsoft raadt aan de nep-extensies via deze route te verwijderen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord