Malware bijna altijd voor Windows

© CIDimport

Malware bijna altijd voor Windows

Geplaatst: 20 september 2012 - 10:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:53

Redactie ID.nl

Van alle malware die gemaakt is in de eerste helft van dit jaar, is 99,8% gericht op Windows.

Van alle malware die gemaakt is in de eerste helft van dit jaar, is 99,8% gericht op Windows. Overigens werden er in het eerste halfjaar van 2012 elk uur gemiddeld 316 nieuwe types malware gevonden. Dat blijkt uit het nieuwe halfjaarrapport over malware van beveiligingsbedrijf Gdata.

Hoewel vrijwel alle malware gericht is op Windows pc’s, moeten toch ook Mac-gebruikers oppassen. Volgens de onderzoekers hebben computers van Apple net zoveel ongepatchte kwetsbaarheden als Windows computers.

De experts verwachten dat malware die succes boekt op Windows systemen, wordt aangepast om ook Macintosh te kunnen infecteren. Ook wordt malware steeds vaker verstopt in apps voor mobiele apparaten.

Elk uur 316 nieuwe malware

In het eerste halfjaar zijn bijna 1,4 miljoen nieuwe malware types ontdekt. Dat is bijna 4% meer dan het eerste halfjaar van 2011 en meer dan 11% meer dan in 2010.

Ransomware, dat de computer als het ware gijzelt, tot er een bedrag betaald wordt (zoals het uKash virus), komt steeds vaker voor. Dit is populair omdat het geld dat soms betaald wordt, direct naar de aanvaller gaat en het, dankzij de anonieme betaalwijze, niet of moeilijk te traceren is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten