Man hackt app voor gratis bier

© CIDimport

Man hackt app voor gratis bier

Geplaatst: 23 augustus 2016 - 10:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:17

Redactie ID.nl

Als je zin hebt in een biertje kun je gewoon naar de kroeg gaan. Of je hackt een app, zoals een Poolse beveiligingsonderzoeker deed. Hij wist een applicatie op zijn telefoon zo te manipuleren dat hij er gratis bier mee kon krijgen in de kroeg.

Dat schrijft de onderzoeker, Kuba Gretzky, in een blogpost. De man raakte onlangs op de hoogte van een app waarmee je gratis eten, drinken of spullen kon krijgen in kroegen. Om ethische overwegingen heeft hij de naam de app niet bekend gemaakt.

5 bier halen, 4 bier betalen

De app werkt in kroegen over de hele wereld. Je kunt punten scoren door bier te bestellen, en bij een bepaald aantal punten kun je gratis bier krijgen. Voor iedere 5 biertjes die je dus bestelt, kun je er 1 gratis krijgen. Leuk!

Beacons

De barman moet daarvoor wel je telefoon langs een apparaat halen, dat met een beacon je toestel scant en de punten toevoegt aan de app. En raad eens? Die verbinding bleek lek te zijn.

De onderzoeker kon vanuit de kroeg het signaal van de beacons manipuleren. Op die manier kon hij ervoor zorgen dat hij meerdere punten kon verzamelen in zijn app. En dat resulteerde in... Gratis bier!

Ethisch hacken

Overigens heeft Gretzky uiteindelijk alsnog netjes voor zijn bier betaald. Bovendien heeft hij de ontwikkelaars op de hoogte gesteld van zijn bevindingen. Maar zolang die nog niet gerepareerd zijn kun je dus nog steeds heel goedkoop dronken worden!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten