Man slachtoffer van boze Facebook-menigte

© CIDimport

Man slachtoffer van boze Facebook-menigte

Geplaatst: 23 december 2010 - 09:22

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:16

Redactie ID.nl

De 23-jarige Triz Jeffries wordt op Facebook ten onrechte beschuldigd van moord en aanrandingen. Hij zou de ‘Kensington Strangler’ zijn en serieverkrachter.

De 23-jarige Triz Jeffries wordt op Facebook ten onrechte beschuldigd van moord en aanrandingen. Hij zou de ‘Kensington Strangler’ zijn en serieverkrachter. Dit leidde er toe dat een boze menigte zich rond zijn huis verzamelde.

Door de berichten op Facebook begon een groep mensen sms-jes te sturen en flyers uit te delen waarin te lezen viel dat Jeffries van tenminste drie moorden en een reeks aanrandingen wordt verdacht.

Jeffries nam contact op met de politie nadat een boze menigte zich rond zijn huis had verzameld. Hij deed een DNA-test om zijn naam te zuiveren en vertelde de politie dat hij het idee had dat iemand hem te pakken wilde nemen.

De politie doet onderzoek naar de valse beschuldigingen en bevestigde tijdens een persconferentie nogmaals zijn onschuld. De politie geeft aan dat mensen op de officiële berichten moeten letten en niet op berichten op Facebook moet afgaan.

[Via Gizmodo]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten