Man vertraagt vlucht met 4 uur door stomme wifi-naam

© CIDimport

Man vertraagt vlucht met 4 uur door stomme wifi-naam

Geplaatst: 31 oktober 2014 - 09:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:16

Redactie ID.nl

Een niet zo slimme man heeft een vlucht met ruim 4 uur vertraagd omdat hij grappig probeerde te zijn. Tijdens het taxiën zette hij nog even zijn wifi-hotspot aan, die hij heel ludiek "Al-Quida Free Terror Network" had genoemd. Hij kwam er al snel achter dat je daar in Amerika niet mee wegkomt.

Veel passagiers merkten de opvallende wifi-naam op en waarschuwden de piloot van het vliegtuig. Die maakte direct rechtsomkeert. Het vliegtuig dat om 09.00 zou moeten vertrekken, steeg uiteindelijk pas om 13.00 op.

Geen gevaar

In de tussentijd werd er aanvankelijk aan de passagiers verteld dat het om onderhoud aan het vliegtuig ging, en later om een veiligheidsprobleem, maar toen na 4 uur zoeken eindelijk werd vastgesteld dat het euvel geen groot gevaar opleverde steeg het vliegtuig alsnog op.

Geen strafbare feiten

De politie en de beveiliging van het vliegveld zeggen dat ze niet gaan zoeken naar de "dader", omdat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. Maar het lijkt ons slim om in de toekomst je hotspot gewoon "AndroidAP" te noemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten