Mannen online eerder gefopt dan vrouwen

© CIDimport

Mannen online eerder gefopt dan vrouwen

Geplaatst: 14 november 2011 - 09:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:03

Redactie ID.nl

Mannen laten zich op Facebook en andere sociale netwerksites eerder in de luren leggen dan vrouwen.

Mannen laten zich op Facebook en andere sociale netwerksites eerder in de luren leggen dan vrouwen. Waar ruim 64 procent van de vrouwen vriendschapsverzoeken van vreemden altijd afwijst, is dat bij mannen maar iets meer dan de helft. Met name als het verzoek vergezeld gaat van een foto van een aantrekkelijke jongedame, is menige man geneigd ja te zeggen.
De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek dat antivirusmaker BitDefender hield onder 1650 mannen en vrouwen in de VS en het Verenigd Koninkrijk. BitDefender concludeerde dat mannen niet alleen makkelijker zijn in het accepteren van vriendschapsverzoeken, maar dat ze ook eerder geneigd zijn hun woonplaats te vermelden, privacy-instellingen te negeren en iedereen toe te staan hun volledige account te bekijken.  Opvallend is overigens dat de Britse mannen in het onderzoek aangaven voorzichtiger te zijn dan hun Amerikaanse tegenvoeters.
Volgens George Petre, teamleider Threat Intelligence bij BitDefender, stroken de uitkomsten van het onderzoek met het gedrag dat mannen en vrouwen offline vertonen: "Vrouwen is geleerd voorzichtig te zijn met mannen en dat vertaalt zich naar hun gedrag online. Mannen zijn vaak geneigd meer risico te nemen en ook dat zie je online."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten