Mannen zijn de online jagers

© CIDimport

Mannen zijn de online jagers

Geplaatst: 13 maart 2006 - 08:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:17

Redactie ID.nl

Op het net zijn mannen nog steeds de jagers terwijl vrouwen zich schikken in de rol van verzamelaar. Uit gegevens van online datingsite Datecom.nl blijkt dat wat betreft het actieve zoeken naar een partner de mannen met voorsprong winnen. Vrouwen zijn in hun zoektocht naar een nieuwe partner een stuk afwachtender dan mannen.

Mannen zijn de online jagers

Op het net zijn mannen nog steeds de jagers terwijl vrouwen zich schikken in de rol van verzamelaar. Uit gegevens van online datingsite Datecom.nl blijkt dat wat betreft het actieve zoeken naar een partner de mannen met voorsprong winnen. Vrouwen zijn in hun zoektocht naar een nieuwe partner een stuk afwachtender dan mannen. Schrijft een aantrekkelijke vrouw zich in op de site dan kan zij binnen no time een volle inbox verwachten. Als een appetijtelijke man zich inschrijft, dan zal hij lang niet zoveel reacties krijgen als van zijn vrouwelijke mede-daters. Alle moderne versiertechnieken ten spijt, de vrouw is ook op internet subtieler dan de man in haar avances.

Ook qua openheid zijn vrouwen terughoudend. Waar mannen al snel aangeven dat ze op zoek zijn naar een nieuwe levenspartner met daarbij alle vereisten, richten vrouwen zich meer op het beginnen van een vriendschap die mogelijkerwijs tot iets meer uit kan groeien.

"Het valt ons op dat ondanks alle moderne manieren van contact zoeken, mannen nog steeds het initiatief nemen. Je zou denken dat in deze tijd vrouwen en mannen gelijk handelen en iedereen voor zijn gevoelens en verlangens uit durft te komen. Toch blijkt dat oude rolpatronen niet zo gemakkelijk verdwijnen," aldus Femke Bootsma, mede-oprichtster Datecom.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten