Mastercard test vingerafdrukscanner in creditcard 2017-04-21T09:29:15

Account importeren in eM Client

Review: Teufel Mute

Mastercard test vingerafdrukscanner in creditcard

Mastercard test vingerafdrukscanner in creditcard

Mastercard is op kleine schaal begonnen met het testen van creditcards met daarin een vingerafdrukscanner. Je unieke vingerafdruk vervangt daarbij je pincode.

Tegenwoordig is het heel normaal om af te rekenen met een vingerafdruk, of bijvoorbeeld mobiele bankzaken op die manier af te ronden. Voorlopig is dit met name weggelegd voor smartphones, die telkens vaker zo'n scanner bezitten. Het is voor het eerst dat nu ook creditcards met dergelijke chips worden uitgerust.

Veiliger?

Mastercard kiest ervoor uit veiligheidsoverwegingen, hoewel een vingerafdruk niet per se veiliger is dan een pincode. In het verleden is vaak gebleken dat vingerafdrukken na te maken zijn. Op deze manier afrekenen is dan ook vooral een kwestie van gemak, je hoeft immers geen codes meer te onthouden.

De proef beperkt zich momenteel tot Zuid-Afrika. Handig  is dat dergelijke passen werken met iedere standaard pinautomaat.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord