Matige batterijduur grootste ergernis smartphone-bezitters

© CIDimport

Matige batterijduur grootste ergernis smartphone-bezitters

Geplaatst: 11 januari 2019 - 07:35

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:56

Redactie ID.nl

Smartphone-bezitters ergeren zich veruit het meeste aan een matige batterijduur. Dat blijkt uit onderzoek van GlobalWebIndex onder Britse en Amerikaanse gebruikers. Verder is er ook meer interesse in 5G dan je wellicht zou denken.

Vaak opladen frustreert vooral gebruikers met een mid-range toestel (minder dan 600 dollar/520 euro), terwijl mensen met een duurdere telefoon er minder last van hebben. Te weinig opslagruimte, trage prestaties en een slechte camera's staan ook hoog op de lijst.

Interessant is verder dat gebruikers van een premium smartphone meer gehecht zijn aan het merk dan mensen met een goedkoper toestel. Zij zouden dus sneller voor een ander merk kiezen dan degene die ze nu hebben, zodra ze een nieuwe telefoon kopen.

Zin in 5G

Ook is gekeken naar de behoefte aan nieuwe ontwikkelingen. Daar valt op dat de meerderheid van de ondervraagden aangeeft wel degelijk interesse te hebben in 5G. 37 procent zegt van 5G gebruik te willen maken zodra het beschikbaar komt, slechts 16 procent verwacht weinig verschil te merken met 4G.

5G is in theorie tot 20 keer sneller dan 4G en wordt vanaf 2020 in delen van Nederland verwacht. Telefoons moeten het daarnaast ook ondersteunen, huidige modellen doen dat nog niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten