Mattel onthult 3D-printer voor de kleintjes: ThingMaker

© CIDimport

Mattel onthult 3D-printer voor de kleintjes: ThingMaker

Geplaatst: 15 februari 2016 - 09:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:36

Redactie ID.nl

Speelgoedmaker Mattel brengt dit jaar een 3D-printer uit, waarmee kinderen hun eigen speelgoed kunnen afdrukken. De ThingMaker 3D is in samenwerking met Autodesk gebouwd, een bedrijf dat bekend is van de 3D-designsoftware AutoCAD.

Jonge desigers werken hun ideeën uit in de bijbehorende ThingMaker-app. Deze is overigens nu al te downloaden voor Android en iOS en kan gekoppeld worden aan 3D-printers van andere merken. Mattel brengt zelf pla-filament uit in verschillende kleuren. De fabrikant wil later ook andere printmaterialen beschikbaar stellen. 

Voorzichtig

De 3D-printer is overigens van extra veiligheidsmaatregelen voorzien, zoals een printkop die zichzelf terugtrekt zodat kinderen zich er niet aan kunnen branden.

Tijdens het printen is de ThingMaker tevens afsluitbaar met een doorzichtige klep, onder het mom 'kijken doe je met je ogen, niet met je handen'. Daarnaast moet het nodige geduld opgebracht worden. Het printen van een figuurtje neemt enkele uren in beslag.

Prijs

Mattel verkoopt de ThingMaker 3D-printer vanaf de herfstperiode van 2016. Het prijskaartje? 300 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Mattel onthult 3D-printer voor de kleintjes: ThingMaker-16218301

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten