Maurice Sendak Google Doodle 2013-11-04T15:36:30

Apparaatje om met dieren te communiceren

NSA Prism-project onderschept internetverkeer Facebook, Google en Apple

Maurice Sendak Google Doodle

Maurice Sendak Google Doodle

Vandaag staat de Google Doodle in het teken van de 85 geboortedag van Maurice Sendak, bekend van het boek ‘Where the wild things are’ (Max en de maximonsters). 

Maurice Sendak overleed vorig jaar op 8 mei aan de gevolgen van een beroerte. De schrijver verwierf vooral bekendheid met zijn boek ‘Where the Wild Things Are’ uit 1963. Maurice Sendak had 50 jaar lang een homoseksuele relatie met Dr. Eugene zonder dat zijn ouders wisten dat hij homo was omdat hij zijn ouders niet wilde teleurstellen. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke kinderboekenschrijvers van de twintigste eeuw. In het Nederlands is het boek vertaald als Max en de Maximonsters.

Where the Wild Things Are

Where the Wilde Things Are - Max en de Maximonsters

Maurice Sendak illustreerde het boek zelf met, in die tijd, controversiële tekeningen omdat de monsters nogal grotesque waren afgebeeld met scherpe tanden. Eén fan had daar geen moeite mee. Maurice kreeg op een dag een kaartje van een jonge fan met een zelfgemaakte tekening. Maurice waardeerde de kaart zo erg dat hij een tekening terug stuurde. Daarop kreeg hij bericht van de moeder van het kind dat haar zoon zo verrukt was met de tekening dat hij het had opgegeten. Iets dat Maurice als het grootste compliment beschouwt: ‘He saw it, he loved it, het ate.’

In het boek moet de jonge Max zonder eten naar bed en zijn kamer verandert in een bos met een zee. Hij vaart de zee over en ontmoet daar ‘The Wilde Things’ (de Maximonsters) die hem tot koning kronen. Het geanimeerde Google Doodle begint ook met Where The Wild Things Are en toont daarna andere personage uit boeken van Sendak.

 Where the Wild Things are film 

Het boek is in 2009 nog verfilmd (in 1973 verscheen er ook een film van), op dat moment waren er al 19 miljoen exemplaren van het boek verkocht waarvan 10 miljoen in de VS. Hieronder de trailer van de film uit 2009:

Voor meer Google Doodles van schrijvers en illustratoren kijk hier.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord