Max-Stream AC5400-router klaar voor toekomst

© CIDimport

Max-Stream AC5400-router klaar voor toekomst

Geplaatst: 28 juli 2016 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:26

Redactie ID.nl

Dit stoer ogende apparaat is de nieuwe router van Linksys, de Max-Stream AC5400. Deze is onder meer voorzien van MU-MIMO - wat staat voor 'Multiple User, Multiple-Input, Multiple-Output'.

Deze nieuwe techniek is bedacht omdat telkens meer apparaten wifi ondersteunen en zodoende de traditionele router telkens meer belasten. Omdat de verbinding eerlijk verdeeld moet worden, wordt het internet trager naarmate meer smartphones, spelcomputers of smart-tv’s tegelijk data willen streamen.

Dankzij MU-MIMO is het echter net alsof iedere gadget met zijn eigen, unieke router verbonden is. De Max-Stream AC5400 kan op die manier acht gadgets tegelijk van de maximale internetsnelheid voorzien. De router kost 499,99 euro.

Ondersteuning

MU-MIMO heeft vooralsnog een belangrijk nadeel: ook de ontvangende apparaten moeten er ondersteuning voor hebben, en de meeste hebben dat nog niet. Linksys verwacht dat in 2019 het merendeel van onze gadgets er wel mee is uitgerust, maar die moet je dan wel nieuw in huis halen.

Daarom lanceert het bedrijf ook een MU-MIMO usb-adapter (prijs: € 39,99), zodat ieder apparaat met een usb-ingang het extra stevige signaal tóch op kan pikken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten