Maximale bestandsgrootte OneDrive nu 100 GB 2020-07-03T10:08:37

Chatbot politie krijgt 15.000 vragen over coronavirus

PhotoStage: geluid, overgangen en meer

Maximale bestandsgrootte OneDrive nu 100 GB

Maximale bestandsgrootte OneDrive nu 100 GB

Microsoft maakt bekend dat bestanden die je uploadt naar OneDrive voortaan maximaal 100 GB per stuk kunnen zijn. Eerder was die limiet nog 15 GB. Verder zet het bedrijf enkele nieuwe functies voor zijn cloudopslagdienst in de spotlight.

De verhoging van de limiet is enkel interessant voor betalende OneDrive-gebruikers, omdat de gratis versie je maar 5 GB aan bestanden online laat parkeren. De versie die valt onder het Office 365-abonnement biedt 1 TB ruimte aan in de cloud. De 100 GB-limiet voor individuele bestanden kan onder meer van pas komen bij het bewaren van video's, die snel veel ruimte innemen.

Donkere modus en groepen

Prettig is daarnaast de komst van een donkere modus voor de webversie van OneDrive. Dat is rustiger voor je ogen wanneer je 's avonds laat nog achter je pc zit. Een voorbeeld van de duistere interface zie je boven dit bericht. 

Daarnaast zijn weldra groepen aan te maken, zoals 'familie' en 'werk'. Daarin kun je bestanden plaatsen die je vervolgens gemakkelijk deelt met de personen die je aan de groep toevoegt. De updates worden de komende weken uitgerold.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord