McAfee lanceert 'real-time' virusbestrijder

© CIDimport

McAfee lanceert 'real-time' virusbestrijder

Geplaatst: 10 september 2008 - 11:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 17:47

Redactie ID.nl

McAfee heeft een online beveiligingdienst ontwikkeld dat 'real-time' bescherming biedt tegen malware, virussen, wormen en Trojaanse paarden. Traditionele malwaredetectie is afhankelijk van databanken met bedreigingpatronen op de computer van een gebruiker.

McAfee heeft een online beveiligingdienst ontwikkeld dat 'real-time' bescherming biedt tegen malware, virussen, wormen en Trojaanse paarden.Traditionele malwaredetectie is afhankelijk van databanken met bedreigingpatronen op de computer van een gebruiker. Deze benadering is niet optimaal omdat er altijd een tijd zitten tussen de ontdekking van een nieuwe malwaredreiging en het updaten van de databank. McAfee heeft de Artemis-technologie ontwikkeld om dit probleem op te lossen. De technologie stuurt in 'real-time' queries naar online servers om te controleren of een bepaald bestand goed- of kwaadaardig is.

Volgens McAfee komt Artemis op het juiste moment omdat het bedrijf een tsunami van malware verwacht. Volgens McAfee is Artemis de oplossing omdat dit een pc beschermt in "internettijd".


Meer informatie

: McAfee

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten