McAfee: Nederland grootste bron besmette websites

© CIDimport

McAfee: Nederland grootste bron besmette websites

Geplaatst: 4 september 2012 - 11:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:00

Redactie ID.nl

Nederland is van alle landen in Europe en Azië (EMEA) de grootste bron van besmette websites. Maar liefst 75% van de besmette websites komt uit Nederland zo blijkt uit het kwartaalrapport van beveiligingsbedrijf McAfee. Reden is het groot aantal hosting-bedrijven in Nederland.

We schreven vandaag al dat Nederland nummer 1 staat in Europa wat betreft het aanbieden van seeds op The Pirate Bay en volgens McAfee staat Nederland ook op nummer 1 wat betreft besmette websites. 75% van alle gehackte en kwaadaardige websites die bezoekers in EMEA via drive-by downloads (nu ook op mobiele apparaten) proberen te infecteren, staat in Nederland.  

McAfee: Nederland grootste bron besmette websites-16475041

© CIDimport

Nederland is een aantrekkelijk land voor hosting-bedrijven door de uitstekende infrastructuur dat tot de top van Europa behoort. En waar veel webhosters zijn worden ook veel websites gehost. Helaas blijken veel websites daarvan dus ook besmet. McAfee noemt dit een zorgelijke trend en ziet het als de verantwoordelijkheid van de eigenaars van websites om daar meer aandacht aan te schenken.

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten