McDonald's brengt spraakherkenning naar McDrive 2019-09-11T10:23:39

Fotocollage maken met Collagerator

Meldingen van datalekken rijzen de pan uit

McDonald's brengt spraakherkenning naar McDrive

McDonald's brengt spraakherkenning naar McDrive

Fastfood-keten McDonalds heeft een start-up overgenomen die zich in spraakherkenning specialiseert. Bedoeling is dat de praatpalen van de McDrive in de toekomst met die techniek worden uitgerust.

We zijn nu nog gewend dat we een medewerker 'aan de lijn' krijgen zodra we bij een praatpaal stoppen om een bestelling door te geven. Dat uit zich regelmatig in twee partijen die langs elkaar en door elkaar heen praten en dat moet dus efficiënter kunnen. Straks luistert een computer mee en zet deze je bestelling door. De AI is getraind om verschillende talen, accenten en complexe zinnen te kunnen verstaan.

AI weet wat je wil

In de Verenigde Staten en Australië helpt kunstmatige intelligentie reeds bij het samenstellen van menu's. Op basis van onder meer het huidige tijdstip, populaire broodjes van het moment en het dagelijkse weer worden de menu-items op de reclameborden aangepast. McDonalds richt nu officieel een interne afdeling op die helemaal draait om dit soort technologische ontwikkelingen, MD Tech Labs.   

Naar verwachting zijn de vernieuwde praatpalen al vanaf volgend jaar onderdeel van alle Amerikaanse McDrive's. Mogelijk betekent dit ook dat er vanaf dan minder behoefte is aan menselijke medewerkers. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord