Meer betalen voor milieu-vriendelijke pc geen probleem

© CIDimport

Meer betalen voor milieu-vriendelijke pc geen probleem

Geplaatst: 27 juni 2006 - 05:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:03

Redactie ID.nl

Consumenten zijn bereid meer te betalen voor een milieu-vriendelijke pc. En dan hebben we het niet over een paar dubbeltjes, maar over tientallen dollars...Dit blijkt uit onderzoek van het Britse bureau Ipsos-More onder consumenten in negen landen in opdracht van milieuorganisatie Greenpeace. Britten willen zo’n 87 euro meer betalen voor een pc die het milieu niet aantast.

Meer betalen voor milieu-vriendelijke pc geen probleem

Consumenten zijn bereid meer te betalen voor een milieu-vriendelijke pc. En dan hebben we het niet over een paar dubbeltjes, maar over tientallen dollars...

Dit blijkt uit onderzoek van het Britse bureau Ipsos-More onder consumenten in negen landen in opdracht van milieuorganisatie Greenpeace. Britten willen zo’n 87 euro meer betalen voor een pc die het milieu niet aantast. In China wil men zelfs tot 147 euro meer betalen voor een minder schadelijke pc.

In 2004 bleek uit onderzoek van de Universiteit van de Verenigde Naties dat het maken van een gemiddelde pc tien keer het gewicht van de computer aan chemicaliën en fossiele brandstoffen vereist. Uit dezelfde studie bleek dat de korte levensduur van een computer zorgt voor veel chemisch afval. Dit komt voornamelijk in China en India terecht.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten