Meer bewerkingsopties voor betalende Google Foto's-gebruikers

© CIDimport

Meer bewerkingsopties voor betalende Google Foto's-gebruikers

Geplaatst: 12 februari 2021 - 08:06

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:38

Redactie ID.nl

Google maakt het voor Google Foto's-gebruikers telkens aantrekkelijker om voor de cloudopslagdienst te betalen. Zo zijn er nu nieuwe bewerkingsopties beschikbaar, enkel te selecteren wanneer je Google One-abonnee bent.

Er wordt bij de functies stilgestaan op Google's blog en ze worden veelal mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie. Zoals Portrait Blur, dat achtergronden vervaagt zodat de persoon op de voorgrond scherper in beeld komt.

Dit is vergelijken met het scherpte/diepte-effect (bokeh) dat recente smartphone-camera's kunnen vastleggen, waarbij Google's effect ook werkt op foto's die in het verleden al geschoten zijn.  Portrait Light zorgt er daarna voor dat gezichten ook beter uitgelicht zijn.

Luchtje scheppen

Met Dynamic Suggestion is daarnaast de sfeer van een bepaalde foto in één keer te wijzigen, door aan de helderheid en het contrast te sleutelen. Een van de nevenfuncties heet Sky Suggestion. De AI van Google herkent de lucht in foto's en past alleen dat deel van het plaatje aan, wat er als volgt uit kan zien:

Meer bewerkingsopties voor betalende Google Foto's-gebruikers-15577993

© CIDimport

Bovenstaande opties zijn niet toegankelijk voor gratis gebruikers van Google Foto's. De laatste tijd zien we dat Google meer manieren zoekt om aan de dienst geld te verdienen. Door een aanpassing in het beleid zit je vanaf juni aanstaande bijvoorbeeld eerder aan je gratis opslaglimiet van 15 GB.

Meer ruimte is dan te koop door Google One-abonnee te worden. Dit kan vanaf 1,99 euro per maand.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten