Meer dan 21.000 boetes voor appen op de fiets 2020-02-12T11:37:59

Excel: bewerkingen beperken

Testversie Windows 10X nu zelf te proberen

Meer dan 21.000 boetes voor appen op de fiets

Meer dan 21.000 boetes voor appen op de fiets

Sinds juli vorig jaar is het bij wet verboden om te appen tijdens het fietsen. Heel wat mensen hebben dat aan den lijve ondervonden. Er zijn tussen juli en december van 2019 meer dan 21.000 boetes voor uitgeschreven.

21.327 boetes, om precies te zijn. Overtreders mogen er 95 euro voor aftikken. Handhavers kunnen lastig zien wat je op je telefoon aan het doen bent. Het app-verbod geldt dan ook breder, je mag je telefoon helemaal niet in de hand houden terwijl je fietst. Er op kijken mag wel, maar alleen als het toestel in een houder zit. Ook muziek luisteren is toegestaan.

Toename verkeersdoden

In 2018 werd een flinke toename in het aantal verkeersdoden opgemerkt ten opzichte van voorgaande jaren. Deels zou dat te wijten zijn smartphone-gebruik in het verkeer. Bestuurders raken afgeleid door een binnengekomen berichtje en letten daardoor niet meer op de weg. Onlangs bleek uit onderzoek overigens nog dat een telefoon in een houder even gevaarlijk is als een smartphone in de hand.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord