Meer dan een half miljoen scholieren leren digitaal 2013-11-04T16:40:49

WinZip ook voor Apple en Android

Axl Rose klaagt Activision aan

Meer dan een half miljoen scholieren leren digitaal

Meer dan een half miljoen scholieren leren digitaal

Meer en meer scholieren stappen - in ieder geval ten dele - over op digitaal leren.

Meer en meer scholieren stappen - in ieder geval ten dele - over op digitaal leren. Het aantal Voortgezet Onderwijs en MBO leerlingen dat zich in 2010 heeft geregistreerd voor het gebruik van digitale leermiddelen is met 143% meer dan verdubbeld ten opzichte van schooljaar 2009/2010, en is daarmee de 500.000 grens gepasseerd.

Dat maakte Edupoort, een stichting die voor leerlingen en docenten de vereenvoudigde toegang tot digitale leermiddelen verzorgt, gisteren bekend. Iedere week komen er nog zo'n 9000 leerlingen bij, dus de groei zet door.

Opvallend is dat er ook veel buiten schooluren geleerd wordt. Van 7 uur 's ochtends tot 24 uur 's nachts wordt er door de leerlingen ingelogd. Intensief gebruik wordt er gemaakt van 8-21 uur. En ook alle dagen van de week door wordt er ingelogd. Van maandag tot en met donderdag ongeveer even intensief. Op vrijdag valt het gebruik terug tot 80% van de andere werkdagen en op zaterdag tot 25%. Op zondag neemt dat weer toe tot 50% van het doordeweekse gebruik.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord