'Meer mobiele connecties op aarde dan mensen'

© CIDimport

'Meer mobiele connecties op aarde dan mensen'

Geplaatst: 7 oktober 2014 - 10:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:30

Redactie ID.nl

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer mobiele apparaten in gebruik dan dat er mensen op de aarde wonen. Waar we momenteel met krap 7,2 miljard inwoners op deze aardbol rondlopen, zijn er bijna een miljard meer SIM-kaarten actief.

Dat aantal groeit daarbij ook nog eens sneller dan dat mensen zich kunnen voortplanten, stelt onderzoeksbureau GSMA Intelligence. Iedere seconde komen er twee mensen bij, voor een jaarlijkse wereldbevolkingsgroei van 1,2 procent. Het aantal mobiele connecties groeit vijf keer zo snel. "Niet slecht voor een industrie die dertig jaar geleden nog niet bestond," aldus GSMA.

Niet iedereen verbonden

Niet iedere persoon op deze aarde is echter ook verbonden met een mobiel netwerk. Ongeveer de helft van de wereld heeft een mobiel telefoonabonnement afgesloten. Als je een abonnement hebt, is de kans groot dat je meer dan één apparaat in huis hebt dat een mobiele connectie maakt. "Gebruik je bijvoorbeeld een tablet en een smartphone, dan maak je dus twee mobiele connecties," legt GSMA uit.

Telecomaanbieders maken overigens niet automatisch extra winst met de toename in mobieltjes. De 'winst per gebruiker' is dit jaar minder dan vorig jaar, mogelijk mede door de populariteit van gratis communicatiediensten als WhatsApp en Facebook Messenger.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten