280 tekens voor alle twitteraars 2017-11-10T15:36:10

Weebly: elementen toevoegen

Amazon Prime: Gratis bezorging ook in Nederland

280 tekens voor alle twitteraars

280 tekens voor alle twitteraars

Wie op Twitter berichten plaatst, is al jaren gebonden aan maximaal 140 tekens. Dat biedt weinig ruimte voor nuance, en daarom is die limiet nu verdubbeld naar 280 tekens.

De afgelopen maanden kon een selecte groep gebruikers al met de langere tweets aan de slag. Vanaf vandaag geldt de nieuwe tweet-lengte voor iedereen, behalve een aantal landen in Azië, waar zelfs 140 tekens ruim voldoende is. Het kan zijn dat je de app even moet updaten voor je ook op je telefoon in 280 tekens kan twitteren. 

De verandering is niet zonder controverse. Voor veel mensen zit de kracht van Twitter hem juist in de beknoptheid van de berichten. Dat geeft het medium zijn eigen gezicht ten opzichte van de concurrentie.

Slecht imago

Toch heeft Twitter al een tijdje te kampen met een slecht imago. Door de korte lengte van tweets is het moeilijk om je mening te uiten zonder in extremen te vervallen. Kijk naar Duck. Ook lokt het internetpesten gemakkelijker uit.

Of het sociale netwerk nu wat vriendelijk wordt, is nog even afwachten. In beginsel koos Twitter voor een limiet van 140 tekens omdat dit overeenkwam met de lengtes van sms'jes. Dat zijn 160 tekens, maar op Twitter moest er ruimte overblijven voor gebruikersnamen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord