Meest gedownloade film van 2013 is 'The Hobbit'

© CIDimport

Meest gedownloade film van 2013 is 'The Hobbit'

Geplaatst: 31 december 2013 - 09:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:34

Redactie ID.nl

Peter Jacksons 'The Hobbit: An Unexpected Journey' is met meer dan acht miljoen downloads de populairste film op BitTorrent-netwerken van 2013. Dat blijkt uit een jaarlijks terugkerend onderzoek van website Torrentfreak.

Met 8,4 miljoen downloads staat Jacksons eerste Hobbit-film bovenaan de lijst, gevolgd door Django Unchained met 8,1 miljoen downloads en Fast and Furious 6 met 7,9 miljoen. Vorig jaar bleek Project X het meest populair met 8,7 miljoen downloads. Mission: Impossible – Ghost Protocol en The Dark Knight Rises vulden de top drie aan.

Op het gebied van televisieries is Game of Thrones wederom het meest gedownload via BitTorrent-netwerken, net zoals in 2012. Dit jaar bereikten Breaking Bad en The Walking Dead respectievelijk de tweede en derde plaats. Vorig jaar waren die plaatsen bestemd voor Dexter en The Big Bang Theory.

Impact

Uit recent onderzoek is gebleken dat er geen directe link is te vinden tussen piraterij en de opbrengst die een film maakt door bioscoopbezoekers. De onderzoekers stelden wel vast dat hoe langer een film of aflevering enkel exclusief in het land van herkomst blijft, hoe vaker mensen internationaal naar BitTorrent grijpen om er eerder aan te komen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten